Ananas, ananassoepje met rum, peperkoekijs, warme espuma van kokos

Ananassoepje met rum:

  • 1 verse ananas
  • 200 gr. suiker
  • 1 liter water
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 50 gr. rum

De ananas schillen, de kern eruit snijden.

Snijd de ananas in plakken van 2 cm dik en steek deze met een ronde steker van ongeveer 8 cm. Bak de ananas aan in boter

Peperkoekijs:

  • 250 gr. Eigeel
  • 500 gr. Suiker
  • 1 liter melk
  • 1 liter room
  • 500 gr. Suiker
  • 1 peperkoek

Kook de melk met de vanille en laat dit trekken. Meng de ei-gelen met de suiker en klop dit los.

Giet de kokende melk op de eigelen en suiker en zit dit even terug op het vuur, direct afkoelen met de room. Afvullen in bakken, peperkoek erbij en opdraaien.

Espuma:

Doe 5 dl kokosmelk en 100 gr suiker in een kidde en zet dit ‘au bain-marie’ warm.

Gebruik 1 gaspatroon.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Kasteeltje Eyckholt. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *