Ayam penyet sambal terasi

20160222_210033

Benodigdheden:                                                                                                                                     Kip in delen gesneden, rode uien, kokos water, limoen sap, knoflook, galanga ,knoflook, citroengras, salam blad,  limoenblaadjes.

Was de kip goed schoon, bestuif het met zout, en voldoende limoen sap. Zet het op zij.

Maak de rode uien knoflook, galanga en kemiri fijn. Verhit  in een pan de fijngemalen kruiden,  voeg de kipstukjes Limoen blaadjes en citroen gras  en bak ze 2-3 min. Blus het af met kokoswater. Kook zolang tot de de kip zacat en gaar is.

Sambal Terasi

20160222_202722

Sambal terasi: doe rode pepers, rode uien,knoflook, op fornuis gebakken terasi in een vijzel,en maak het fijn. Doe tomaten  en wat limoen (citroen) sap erbij.

Serveer het op de kip.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Surabaya Heerlen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *