Tongschar tournedos

  • 4  tongscharfilets
  • 8 scampi`s
  • 1 prei
  • 500 gr spinazie
  • 1 gehakt sjalotje
  • klont boter
  • 3 eetl olijfolie
  • bloem
  • ¼ l visbouillon
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ bosje thijm
  • ½ citroen
  • 50 gr koude boter

Pel de scampi`s en snijd het vlees doormidden. Plet de filets lichtjes onder plasticfolie en bestrooi lichtjes met peper en zout. Sorteer uit de spinazie 100 gr van degrootste bladeren en ontsteel ze. Blancheer deze spinazie  heel kort in gezoutenwater en spoel ze koud. Snijd 3 mooie preibladeren in de lengte los en snijd er inde lengte lange linten van.blancheer ze eveneens kort en spoel ze koud en dep droog.
Leg eerst de tongscharfilets neer en leg daarop de spinazie, leg nu hierop descampi`s en rol voorzichtig op. Snijd daarna de rollen doormidden en bind om elkeplak een preilint.
Kook de bouillon met creme fraiche en voeg de thijm toe, laat 20 minuten zachtjestrekken.
Zeef de saus en monteer met de boter. Breng op smaak met citroensap. Fruit hetsjalotje glazig en voeg de ontsteelde spinazie erbij en roer de spinazie op hoogvuur beetgaar.
Breng op smaak met peper en zout. Breng licht bloem aan op de tournedos en bak in 3 minuten in hete boter. Verdeel de spinazie op de borden en leg de vis erop, lepel de saus eromheen.
Snijdt de venkelknol in flinterdunne ringen, nadat het hart er is uitgesneden. Stoofde venkel in de boter zonder te verkleuren eb breng op smaak met de dragon en peperen zout.
Kook de nouilly prat met de sjalot in tot de helft. Voeg de visbouillon toe en kooknogmaals tot de helft. Voeg nu de room toe en kook tot de saus lichtjes begint tebinden, monteer de saus met de boter en breng op smaak.
Dep de visfilets droog en bestrijk beide zijden met de olijfolie en bestrooi met zout.
Grill een ruitvorm aan een kant van de vis en gaar door in de oven. Blus ze uit deoven af met citroensap en peper. Leg de warme groenten op de borden met de vis enlepel de saus eromheen.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Cor's receptenboekje. Bookmark the permalink.