- 4 tongscharfilet
- zout & peper
- 100 gr prei
- 25 gr boter
- 2 dl visfond
- ½ dl droge witte wijn
- 15 gr. Ansjovisfilets in olie
- 100 gr boter
- 2 eetlepels geslagen room
- verse witte peper
- 1 eetlepel champagne
Snijd de prei in julienne van circa 5 cm lang. Was de prei zorgvuldig in ruim waterDoe de prei met de boter in een pan en stoof de prei al roeren gaar.laat de preimet de boter afkoelen en zet dit in afgedekt in de koeling. Plet de filets lichttussen plastic folie, bestrooi ze licht met peper en zout en klap ze dubbel. Pocheerde filets circa 3 minuten en houd warm.Doe de visfond, de wijn en de ansjovis zonder de olie in een sauspan. Kook dit intot een vijfde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Klop de boter erdoor ( de sausmag niet meer koken). Wrijf de saus door een zeef.
Verwarm de saus al roeren maar niet laten koken en haal de saus van het vuur. Klopde geslagen room erdoor. Breng de saus op smaak met verse witte peper. Voeg dechampagne toe aan de saus. Warm de prei op leg op ieder bord een bedje en leg dewarme tongschar erop en voeg de saus erover.