Warm chocolade taartje met carpaccio van peer, choco garnache ,vanille ijs

2015-02-09 22.23.02

Warm chocolade taartje

200 gr eigeel
150 gr eiwit
50 gr suiker
375 boter
375 chocolade
100 gr bloem

Eigeel, eiwit, en suiker schuimig slaan.
Boter en chocolade samen verwarmen boven water damp dan de bloem erbij.
Deze massa bij de eieren doen en even door kloppen.
Afvullen in beboterde bakjes.

Peren carpaccio

2 kg peren
400 gr suiker
15 blad gelatine

Schil de peren ontpit ze en snijd ze in 4.
Doe de peren ze in een oven schaal.
Laat de suiker karamelliseren en giet dit op de peren.
Dek de schaal goed af met zilverfolie en zet deze 1 uur in oven op 150 graden.
Als de peren gaar zijn doe ze op een zeef en vang het vocht op.
Verwarm het vocht en los de gelatine op.
Vul een worst zak met de peren en doe er steeds een beetje vocht bij.
Leg de zak in de vriezer.
Vanille ijs

625 room
500 gr melk
4 vanille stoken
250 gr eidooier
150 gr suiker

Alles samen al roerend tot 83 graden verwarmen.
Af laten koelen en opdraaien.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Rantree. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *