Nacho’s/tortilla met gamba en guacamole

IMG_0843[1]

Ingrediënten:Voor 12 hapjes

  • 1 Avocado
  • 1 tomaat
  • verse koriander
  • Limoensap
  • 6 gamba’s
  • 1 lepel zonnebloemolie
  • Nacho’s of tortilla’s Nacho is gemaakt van maismeel en tortilla van bloem
  • Rode peper, knoflook (naar eigen smaak).
  • Zout

Dit recept is lekker met nacho (maismeel) of tortilla (tarwemeel) mijn voorkeur gaat uit naar maismeel. Snijdt de tortilla (diameter ca 15 cm)  in 8 partjes zoals op de afbeelding te zien is. Bak ze in een paar minuten in niet te hete zonnebloemolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Bak de gamba kort aan in wat zonnebloemolie en eventueel knoflook.

Verwijder de zaadjes van de tomaat en snij deze in kleine stukjes, hak de koriander klein en snijdt de avocado in kleine stukjes. Meng deze ingredienten en breng op smaak met zout en limoensap. Voeg naar smaak wat rode peper in stukjes gesneden toe.

Bedek de nacho’s/tortilla’s met bovenstaand mengsel en leg er een halve gamba op.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Cor's receptenboekje. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *