Combinatie van gepocheerde kreeft en zachtgegaarde konijnfilet, gepocheerd krieleitje

harbourclub 018

Ingredienten:

  • Pan water,beetje fond,cayennepeper,venkelzaad,thijm,laurier-Kreeften (600 gr) pocheren in het pocheervocht ca 5 min 20 sec

Kreeft uithalen en portioneren ,met doorgeven een klein tikje in de oven met een laagje boter en peper/zout.

Konijnen rug fileren ,ontvliesen,kruiden met peper en zout , hard en kort aanbakken in de pan met zonnebloemolie aan 2 kanten ,inpakken met slagersfolie  deze vervolgens langzaam laten garen in de oven in voorverwarmt water 80 graden 30 minuten.(indien reuner ter beschikking deze gebruiken)

Konijn uithalen en portioneren met doorgeven

Vanille dressing;

  • 3dl olijfolie/1dl zonnebloemolie/50cl fonds/2 st vanilleboon merg/50 cl natuurazijn/scheut gembersiroop/peper/zout.
  • Honingtomaatjes in een slee met rozemarijn/thijm/peper/zout/laurier/olijfolie (inprikken met een naald)   en garen in de oven op 150 graden 3minuten. Hierna afkoelen in de koeling
  • Eitjes pocheren in een pan met veel water en 1/10 de natuurazijn. 4 min 20 sec .

    Gel van zwarte wortel. Wortel koken en daarna pureren.

Tuille sallee

250 gr boter smelten met daarna 250 gr eiwit erbij

250 gr bloem 25 gram suiker 10 gr zout bij elkaar doen samenvoegen met gesmolten boter en eiwit, afwerken met 40 gr azijn. Op plate schaal uitsmeren.

140 graden ca 6 a 7 min

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Harbour Club, Voorgerecht. Bookmark the permalink.