Ravioli’s met kalfsgehakt en witte truffel.

Ingredienten

  • 500 gr deeg)
  • 300 gr bloem (of 150 gr bloem en 150 gr tarwemeel)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • wat extra bloem voor het bestuiven
  • kalfsgehakt, kruiden met zout en peper
  • witte truffel

Dit basisrecept kan worden gebruikt voor het maken van spaghetti, tortellini, lasagne, etc.
Zeef de bloem boven een werkblad, druk er een kuiltje in en hier de eieren, de olie en een snufje zout in.
Kneed het vanuit het midden minstens 15 minuten tot een glad en soepel deeg
ontstaat.
Bestuif het deeg met bloem en laat het, gewikkeld in plasticfolie, 30-40  minuten rusten.

Rol het deeg uit tot ca. 1mm en steek met een ring rondjes uit het deeg, leg op ieder rondje wat kalfsgehakt en vouw het deeg dan dicht. Zie foto. 

Moet u slechts voor 2 personen pasta maken, dan is een derde van het basisrecept
nodig: 100 gr bloem, 1 ei en 1 dessertlepel olijfolie.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Vivendum Dilsen-Stokkem. Bookmark the permalink.