Dun gesneden runderlende op spruitjes puree, rode uien compote,

Ingredienten:

  • 120 gr lende pp
  • Spruiten
  • Room
  • Boter
  • Nootmuskaat
  • Pezo

Bereiding:

  • neem 120gr lende pp. Maar laat zoveel mogelijk aan een stuk en braad deze kort aan (eerst p/z) en gaar op een temp. Van 120C
  • Naar een kerntemperatuur van 47C en laat afkoelen
  • Het vlees wordt net als rosbief op de machine gesneden…iets dikker
  • A la minute, wel heel even tikkken in de oven op 140C ca. 3min
  • Kook spruiten gaar
  • Kook de aardappelen en wrijf de aardappelen door een bolzeef
  • maak aan met room en boter,
  • Prak de spruiten fijn en meng eronder, afsmaken en evt. Een heel klein beetje  nootmuskaat
  • Snij de uien in fijne halve ringen en zet onder met rode wijn en een half potje gelei, 2 kruidnagels en 3 bl laurier en laat inkoken tot goed gaar en breng op smaak met p/z

Jus: fruit een beetje sjallot en blus met port, laat inkoken tot 30% en voeg gevogelte fond toe ongeveer een halve liter en laat weer reduceren tot 1/3. Monteer met blokjes ganzenlever tot een mooie dikkere saus en breng op smaak

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Bienvenue Maaseik, Frans, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *