Ingredienten:
- 120 gr lende pp
- Spruiten
- Room
- Boter
- Nootmuskaat
- Pezo
Bereiding:
- neem 120gr lende pp. Maar laat zoveel mogelijk aan een stuk en braad deze kort aan (eerst p/z) en gaar op een temp. Van 120C
- Naar een kerntemperatuur van 47C en laat afkoelen
- Het vlees wordt net als rosbief op de machine gesneden…iets dikker
- A la minute, wel heel even tikkken in de oven op 140C ca. 3min
- Kook spruiten gaar
- Kook de aardappelen en wrijf de aardappelen door een bolzeef
- maak aan met room en boter,
- Prak de spruiten fijn en meng eronder, afsmaken en evt. Een heel klein beetje nootmuskaat
- Snij de uien in fijne halve ringen en zet onder met rode wijn en een half potje gelei, 2 kruidnagels en 3 bl laurier en laat inkoken tot goed gaar en breng op smaak met p/z
Jus: fruit een beetje sjallot en blus met port, laat inkoken tot 30% en voeg gevogelte fond toe ongeveer een halve liter en laat weer reduceren tot 1/3. Monteer met blokjes ganzenlever tot een mooie dikkere saus en breng op smaak