Eendenborst, aardpeer zalf, jus met truffelboter, krokant buikspek

  • 10 eendenborsten
  • 20 radijsjes
  • 20 spruitjes
  • 3 pakjes enoki paddestoelen
  • 1 kg aardpeer
  • 2 aardappels
  • 50 gr boter
  • Kalfsjus
  • Rode wijn
  • Sjalot
  • Laurier, peperkorrels
  • Truffelboter
  • Buikspek

Bereiding

1. Snij en eendenborsten bij en verwijder alle vliesjes. Maak inkepingen in het vel.

2. Voor de jus zet de sjalot aan en voeg een laurierblaadje en peperkorrels toe. Blus af met rode wijn en laat inkoken. Voeg de jus de veau toe en laat rustig trekken. Passeer de jus en monteer met de truffelboter.

3. Schil de aardpeer en aardappels en zet op met water en een beetje zout. Wanneer ze gaar zijn afgieten en pureren in  de blender met een beetje boter. Op smaak brengen.

4. Frituur het buikspek kort in hete olie en laat het uitlekken op papier.

5. Maak de groeten schoon en blancheer kort in gezouten water. Maak de enoki aan met olijfolie en een beetje peper en zout.

6. Braad de eendenborsten aan op de velkant en breng op smaak.

7. Dresseer alles netjes op bord.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Hoofdgerecht, One Roermond. Bookmark the permalink.