Dungesneden dorade met warme paprika dressing, gepofte wilde rijst, krokante kappertjes

Voor 10 personen

  • 5 dorade
  • 6 rode paprika’s
  • 100 gr wilde rijst
  • Lenteui
  • Shisi purper
  • 100 gram kappertjes
  • 1 bol knoflook
  • Olijfolie
  • 4 sjalotten

Bereiding:

1. Schup de dorade’s en snij de filets eraf. Haal de graten eruit met een tangetje en snij het vel van de filet af. Snij de dorade in mooie dunne plakjes en dresseer op bord. Breng op smaak.

2. Droog de kappertjes op een papiertje en frituur krokant op 180 graden. Pel de knoflook en snij er dunne plakjes van op de mandoline. Blancheer 3 keer en frituur krokant op 140 graden.

3. Pof de paprika in de oven op 190 graden. Ontdoe ze van het vel en zaad en snij van de helft mooie julliene. De andere helft zetten we op met een beetje bouillon en daarna pureren en op smaak brengen.

4. Snij de lenteui mooi en fijn. Snij de sjalotten op de mandoliene en fruit langzaam gaar met een beetje boter.

5. Meng de gepureerde paprika met olijfolie, sjalot en lenteui en maak dit warm. Dresseer de rest van de ingrediënten op bord en schep de dressing er aan tafel over.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Italiaans, One Roermond, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.