Zeewolf en gegrilde gamba met asperge, zilte groenten en jus van schaaldieren

INGREDIËNTEN

400 gr zeewolf – 4 gambas – 16 asperges – lamsoren – zeekraal – jus van schaaldieren – boter -oljfolie, peper&zout

Schil de asperges, voeg de schillen met zout aan water en kook deze 15 minuten. verwijder de schillen en kook hierin de asperges 2 minuten en laat deze afkoelen in het  vocht.
pel de gambas en bak de schillen in olijfolie en voeg hieraan de jus van schaaldieren toe en laat deze 30 minuten op laag vuur door trekken. zeef de jus en breng op smaak en monteer deze met boter en houd warm.
maak de lamsoren en zeekraal schoon en zet deze afgedekt weg voor gebruik.

portioneer de vis en bak deze in boter en olijfolie aan en laat in de oven doorgaren op een schaal. Stoof de lamsoor zeekraal kort aan in olijfolie, kruid met peper. haal de asperges uit het vocht en leg deze op borden, leg hierop de vis en nappeer met de jus van schaaldieren. garneer af met de zilte groenten

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.