Traditioneel gerecht van varkenskop.


Ingrediënten:
- 2 kg kinnebakspek
- 0,750kg ijsbeentjes
- 1,7 kg spareribs
- 2,2 kg speenvarkenkop
- 1,2 kg varkenslever
- ¾ bol nootmuskaat
- 15 gram fijn gemalen peper
- 6 gram foeli garnalen
- 50 gram zout
- 700 gram blanke azijn
- 1 hand bouillonpoeder
- 35 gram smaakversterker bouquet garni
Bereiding:
- Vlees twee dagen laten verwateren (zonder lever)
- Kop met vlees aan de kook brengen regelmatig afschuimen
- Bouillonpoeder en bouquet erbij
- Vlees gaar laten trekken
- Op laatst de lever 15 minuten laten wellen
- Alles plukken en door grove plaat draaien
- Bouillon inkoken
- Ca 4 kg vlees over houden
- Vermengen met 4 liter kookvocht
- Op smaak brengen met peper, nootmuskaat, keukenzout, foeili, smaakversterker
- Als laatste azijn er bij en afproeven
- In vormpjes doen
- Afkoelen in diepvries