Limburgse Zure Zult

Traditioneel gerecht van varkenskop.

Ingrediënten:

  • 2 kg kinnebakspek
  • 0,750kg ijsbeentjes
  • 1,7 kg spareribs
  • 2,2 kg speenvarkenkop
  • 1,2 kg varkenslever
  • ¾ bol nootmuskaat
  • 15 gram fijn gemalen peper
  • 6 gram foeli garnalen
  • 50 gram zout
  • 700 gram blanke azijn
  • 1 hand bouillonpoeder
  • 35 gram smaakversterker bouquet garni

Bereiding:

  • Vlees twee dagen laten verwateren (zonder lever)
  • Kop met vlees aan de kook brengen regelmatig afschuimen
  • Bouillonpoeder en bouquet erbij
  • Vlees gaar laten trekken
  • Op laatst de lever 15 minuten laten wellen
  • Alles plukken en door grove plaat draaien
  • Bouillon inkoken
  • Ca 4 kg vlees over houden
  • Vermengen met 4 liter kookvocht
  • Op smaak brengen met peper, nootmuskaat, keukenzout, foeili, smaakversterker
  • Als laatste azijn er bij en afproeven
  • In vormpjes doen
  • Afkoelen in diepvries
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Nieuw Ehrenstein. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *