Zeebaars met citroen en dille, gebakken aardappelblokjes en gebakken prei

Ingrediënten:

2 middelgrote zeebaarzen, schoongemaakt en gefileerd, 6 el Extra Virgin Olijfolie, Sap van 1/2 citroen, 1/2 citroen in schijfjes, Handvol takjes verse dille, Peper en zeezout

Snijd met een scherp mes schuine sneden in de huid van de vis. Meng olie, citroensap en de helft van de dille in een ondiepe schaal. Leg de vis in de schaal en schep de marinade over de vis. Breng op smaak met peper en zeezout. Dek af en laat ten minste 1/2 uur in de koelkast marineren; Haal de vis uit de marinade en leg deze op een groot stuk aluminiumfolie; vouw de folie goed dicht en verkreukel de randen, zodat een nauwsluitend pakketje ontstaat. Plaats de vis in de oven voor 8-10 minuten op 180 graden.

Prei in de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Verwijder de uiteinden van het wit en groen van de prei. Snij vervolgens in de lengte, vanaf het midden van het witte deel naar het groene deel de prei in. Was het zand uit de bladeren en snij de prei in vingerlange stukken. Kook de stukken prei 5 minuten in een flinke pan met kokend water. Neem ze voorzichtig met een schuimspaan uit de het water en leg de stukken in een ovenschaal. Giet 100 ml groentebouillon erbij, leg de takjes tijm ertussen en leg de boter er in klontjes op. Bestrooi met een beetje zout en zet 45 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de prei bruin dreigt te worden.

Aardappelblokjes

Snij de aardappel in blokken van ca 2 cm, kook ze net gaar en bak ze in de pan aan twee kanten.

Opmaak zie foto.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.