Amuse knolselderij met olijf tapenade, ansjovis,Kiyomi sinaasappel en gefermenteerde knoflook

Knolselderij-flan

Ingrediënten:

  • Knol
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • Pezo

Maak de knol schoon en snijd hem grof. Kook het geheel in ca. 20 minuten gaar. Doe de knol met de eieren en de melk in een blender. Pureer het geheel. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor (elektrisch: 125 °C / hetelucht: 100 °C /).Schenk de massa in ingevette vorm zo dat het ongeveer 8 mm hoog is. Later worden hier rondjes uitgestoken. Zet de vorm  ca. 1 uur in de oven in een ovenschaal met heet water waarin de vorm voor 2/3 onder staan.

Knolselderij-creme

. 500gr
. 100ml slagroom

Kook de knol, snij in grote stukken en doe in turbo blender. Voeg slagroom toe en draai tot een dikke emulsie. Wrijf deze door een fijne zeef. Doe in spuitzak of spuitflesje

Mosterdzaad  

2 el mosterdzaad 200 ml appelsap

Laat het mosterdzaad zacht koken in de appelsap, zodat het mosterdzaad welt.
Zeef dan het mosterdzaad.

10 st merloes uitjes

Maak de uitjes schoon en doe deze in een vacumeerzak samen met olijfolie en iets zout. Vacumeer! Gaar de uien in water van 80°C gedurende 45 minuten. Haal ze daarna uit de vacumeerzak en haal de uitjes voorzichtig uit elkaar.

Knolselderij-bouillon

Knol in kleine stukjes van 5 bij 5 mm snijden.

Daarna 20 – 30 minuten koken met wat zout en peper, afgieten, de knol zou je kunnen gebruiken voor de knolcreme.

De bouillon apart zetten.

Olijftappenade

Olijven met wat olijfolie, met knoflook pureren tot homogene massa.

Kiyomi sinaasappel creme/gel 

Gefermenteerde knoflook in spuitzak, eerst puree van knolselderij en dan de gefermenteerde knoflook er doorheen mixen.

Ansjovis in kleine rolletjes draaien zie foto.

Zie voor opbouw foto daarna bouillon langs knolflan gieten

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Rantree. Bookmark the permalink.