Lauwwarm taartje gevuld met bloemkool met een truffeldressing en gebraden kalfslende

Benodigdheden:     

  • 1,5 kg kalfslende

Taartje bloemkool:

  • 1 plakje bladerdeeg p.p.
  • 200 gram room, 3 eieren
  • 1 theelepel truffelsalsa
  •  250 gram  bloemkoolroosjes, geblancheerd

Truffeldressing:

  • 2dl sterke gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel truffelsalsa, truffelolie
  • 1,5 dl olijfolie

Bloemkool crème:

  • 250 gram bloemkool
  • 3 dl melk, bouillonblokje
  • 1 aardappel in stukjes

400 gram spinazie, ½ uitje boter

Braad de kalfslende rondom goudbruin in een pan met olie en roomboter. Leg dit stuk vlees op een rooster en gaar deze in een matig warme oven met een kern temperatuur van 52 graden. Laat boven de oven rusten en portioneer in mooie stukken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij het taartje bloemkool.

Steek voor de taartjes bloemkool de plakjes bladerdeeg  ui met een ronde steker. Duw  ze in de siliconenvorm. Verdeel de bloemkoolroosjes(kleingesneden) over de taartjes. Mix met de staafmixer de eieren met de room en breng op smaak met wat truffelsalsa, zout en peper. vul hier de taartjes mee af. Bak de taartjes in de oven af op 170-180 graden ongeveer 40 minuten. Laat licht afkoelen en haal uit de vorm. Schuif vlak voor het doorgeven van het gerecht nog even in de oven samen met het vlees.

Kook voor de sterke kippenbouillon de bouillon in tot de helft. Breng deze op smaak met truffelsalsa truffelolie en wat olijfolie. Laat staan tot gebruik.

Kook voor de bloemkool crème de aardappel, bloemkool goed gaar in de melk met een bouillonblokje. Laat de massa uitlekken en pureer met een staafmixer(bewaar het vocht). Mocht de massa te droog zijn, voeg je wat kookvocht toe. breng op smaak.

Was de spinazie. Stoof hem met een gesnipperd uitje en wat boter. Knijp goed uit en serveer bij het gerecht.

Serveer de verschillende producten op bord.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Indonesisch, Twines. Bookmark the permalink.