Bavarois van mango, yoghurt en witte chocolade , met een crumble en ijs van yoghurt

biscuit van paranoten en witte chocolade ;

  • 50 gram boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 160 gram hazelnoot
  • 4 eieren
  • 75 gram witte chocolade ( smelten )

Alles in de magimix mengen tot een egale massa muv de chocolade deze pas als laatste toevoegen, De verkregen massa op een bakplaat storten en afbakken in de oven op 160 graden ongeveer 9 minuten

De biscuit laten afkoelen en uitsteken mbv de vorm voor de bavarois, cellofaan langs de zijkant en deze vorm wegzetten

Voor de bavarois :

Suikerwater maken ; 500 gram suiker 500 gram water 1 vanille stokje 3 tonkabonen dit even opkoken

Recept bavarois :

  • 250 gram suikerwater
  • 350 gram mango coulli
  • 700 gram room
  • 200 gram yoghurt
  • 100 gram witte chocolade
  • 8 blaadjes gelatine

Werkwijze :  room lobbig slaan , suikerwater en mango coulli mengen daar een beetje van verwarmen op de kachel, hierin de gelatine en chocolade oplossen en vervolgens dit mengen met de andere mango massa , dit koud wegzetten.

Als de massa koud is deze mengen met de yoghurt en vervolgens de lobbig geklopte  room en storten in de vorm , dit een half uurtje aanvriezen.

Voor de gelei : 150 gram suikerwater mengen met 200 gram mango coulli verwarmen en 3 blaadjes gelatine toevoegen , deze massa een beetje  beetje laten afkoelen en storten op de bavarois , vervolgens de bavarois taart in de koeling zetten om verder op te stijven .

Voor de crumble van yoghurt :

  • 60 gram suiker
  • 50 gram paranoten
  • 50 gram bloem
  • 30 gram yopol
  • 2 gram zout
  • 50 gram boter

Dit vermengen tot een kruimeldeeg en afbakken in de oven op 150 graden ongeveer 12 minuutjes

Vervolgens de massa laten afkoelen ( indien nodig na het afkoelen nog iets fijner maken )

Voor het schuim van mango en yoghurt:

  • 180 gram slagroom
  • 200 gram eidooier
  • 200 gram mango siroop (monin)
  • 1 blaadje gelatine

Hier een sabayon van maken : al kloppend vergaren tot 80 graden met behulp van de staafmixer gelatine toevoegen en 200 gram yoghurt  dit vervolgens door een fijne zeef in de syphon doen en 2 patronen insteken , koud wegzetten.

 

Voorbereidingen zijn klaar gerecht kan afgemaakt worden .

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Grand cafe Neubourg. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *