Gevulde vijgen met parmaham en ricotta en brioche met kwartelei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gevulde vijgen

  • 4 mooie,rijpe verse vijgen
  • 200 g ricotta
  • 1 eetl vloeibare honing
  • versgemalen zwarte peper
  • 10 plakjes dungesneden parmaham
  • enkele gepelde walnoten
  • rucola
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak 2 plakjes parmaham krokant en snipper ze fijn. Meng de ricotta met de gesnipperde ham en de versgemalen peper 9niet te zuinig met de peper)

Snijd de vijgen in vieren, zonder ze helemaal door te snijden. Druk de parten uit elkaar en vul de vijgen met het ricottamengsel.

Omwikkel elk van de vijgen met 2 plakjes ham. Druppel de honing erover en zet ze 8 – 10 minuten, op een bakblik, in de hete oven, zodat de ham licht knapperig wordt. Let op dat ham niet verbrand. Strooi wat gehakte walnoot op de vijgen.

Leg een bedje van rucola op een bordje, met daarop de warme vijg.

Brioche met kwartelei

  • Ca 2 Briochebroodjes in ca 1 cm snijden, daarna met een beetje olijfolie inwrijven en in de oven lichtbruin laten worden op temperatuur van ca. 180 graden.
  • 2 plakken parmaham klein snijden en bakken in wat olijfolie.
  • Kwarteleitjes bakken tot spiegelei en met een steker rondom eigeel uitsteken.

Daarna opmaken zie foto.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Lady'snight, Recepten per Restaurant. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *