Varkensvlees Spiesjes (of vis) met kokos en tapenade van hazelnoten

IMG_0845

Ingrediënten: Voor ca 12 spiesjes

  • Ca 300 gr schouderkarbonade aan een stuk zonder bot (anders bot wegsnijden)
  • 20 cl kokosmelk
  • Sap van een ½ citroen of limoen
  • Theelepel vissaus of naar smaak meer toevoegen
  • 50 gr hazelnoten
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • Rode peper
  • Knoflook
  • Gember

Neem varkenskarbonaden liefst zonder bot. Snij repen van het vlees in de lengterichting, afhankelijk van de breedte in drie stukken. Marineer het vlees ca, 2 a 3 uur van te voren met kokosmelk, beetje suiker, rode peper naar smaak en voor de smaak vissaus.

Pureer de hazelnoten of pinda’s klein en voeg een klein beetje water en olijfolie toe. Je kan hiervoor ook de deegroller gebruiken. Meng dit tot een tapenade. De tapenade kan meer “oosters” gemaakt worden door er knoflook en gember aan toe te voegen.

Neem het vlees uit de marinade en rijg deze aan satéstokjes. Bak deze op een gril of barbecue in ca 4 minuten. Voeg eventueel een salade toe voor de opmaak.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Cor's receptenboekje. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *