Citroendessert met lemoncurd, citroenbavavoir, divers fruit en tuille.

Lemoncurd

Om de citroen curd te maken, voeg het citroensap en zest van de citroenen samen, de suiker en eieren samen in een hittebestendige kom en klop het eimengsel. Voeg het citroensap toe

Verwarm au bain marie tot het mengsel is ingedikt. Voeg de boter in portie toe. Nadat het is ingedikt, wordt het mengsel door een fijne zeef gedaan en in een spuitzak overgebracht

100 g zachte boter
4 citroenen
200 g suiker
3 eieren
1 eidooier

Citroenbavarois

Met de FunCakes mix voor Bavarois maak je een heerlijke citroen bavarois, vulling of dessert!

Bereidingswijze: Klop 500 ml slagroom lobbig. Meng 100 g bavaroismix met 120 ml lauw water en spatel dit mengsel voorzichtig door de slagroom. De bavarois moet direct verwerkt worden in kleine glaasjes, daarna ca. 1 uur in de koelkast laten opstijven.

Fruit brunoise

Suikersiroop maak je gemakkelijk zelf door twee keer zoveel water als suiker zachtjes te koken tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en bewaar circa 2 weken in de koelkast. Deze kun je naar eigen smaak fuseren met kruiden of specerijen.

Snijd het fruit (mango, ananas etc.) in fijne blokjes van 5mm en marineer in de siroop

Tuiles

4 eiwit, 20 gr. Boter gesmolten, 120 gr. Bloem gezeefd, 200 gr. Poedersuiker

Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker, voeg de gezeefde bloem toe en als laatste de gesmolten boter.
Laat 30 minuten rusten. Maak vormpjes met het beslag en bak 7-8 minuten op 170 graden. Als ze uit de oven komen kun je ze naar eigen inzicht vormen. Als ze afkoelen worden ze krokant.

Dresseer het dessert op een bord met alle gerechten, Stort de bavarois zachtjes op het bord,  spuit de lemoncurd rond de bavarois en dresseer met het gemarineerde fruit, voeg de tuiles toe en werk af met sorbetijs ( citroen of bloedsinaasappel ) zie opmaak bord boven.

Chocolade koekje

Chocolade pastilles Au bain-marie smelten. Daarna in grote platte bak op folie uitsmeren, niet te dik ca 1-2 mm.

Af laten koelen en dan naar behoefte breken.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.