tartaar:
- 300 gr runder rump
- 50 gr bieslook
- 50 gr sjalot
- 20 gr sojasaus
- peper en zout
- Snij het vlees tot tartaar met een scherp mes.
- Snij de bieslook en sjalot fijn.
- Meng tartaar met de sjalot, bieslook en sojasaus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Portioneer in steker.
kwarteleitje:
- 12 kwarteleitjes
- 2 l water
- 200 gr azijn
- Breng het water met de azijn aan de kook.
- Snij de kwarteleitjes open aan de dikste kant.
- Maak een kolk met een spatel in het kokend water.
- Giet de eitjes in het water en draai het vuur laag.
- Pocheer de eitjes gedurende 2 minuten en schep er voorzichtig uit.
- Koel af in ijswater.
piccalilly crème:
- 100 gr piccalilly
- Draai de piccalilly glad in de thermomix.
toast:
- Vries de toast aan.
- Snij dunne plakken op het snijmachine en leg op bakpapier om in de oven te zetten.
- Bestrooi de toast met wat olijfolie, peper en grof zout.
- Bak af op 120 graden gedurende 8 minuten.
kappertjes:
- 15 st appelkappertjes
- Snij de kappertjes door midden.
garnituur:
- affila cress