Zalmfilet bereid met zeewier (BBQ)

IMG_0622

Benodigdheden:

  • Gefileerde zalm op de huid
  • Zeewier vellen
  • Walnootolie
  • Zilverfolie
  • Mosterd
  • Zeezout
  • Gemalen peper
  • Cederhoutvellen
  • Sake
  • wakame

Bereidingswijze:

Was de zeewier en week de cederhout vellen ca.30 min.

Marineer de zalm met mosterd,walnootolie, sake breng het op smaak met zeezout en gemalen peper.

Leg een zeewiervel op de cederhout vel, doe daarop de gemarineerde zalm.

Leg nogmaals een zeewier vel op de vis en daarop weer de cederhoutvel.

Verpakt dit geheel met zilver folie.

Leg de verpakte vis in het  houtskool vuur tot het geheel opzwelt. (kan ook in de oven)

Verwijder de folie en gaar het op zacht vuur in de oven.ca 10 min. afhankelijk van de gaarheid, niet te lang!

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Indonesisch, Surabaya Heerlen, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *