Mango mousse met kokosbiscuit, passievrucht en witte chocolade

Ingrediënten:

Mango mousse

  • 6 gr gelatine
  • 50 gr eiwit
  • 100 gr suiker
  • 30 gr water
  • 200 gr mango vruchtenpuree
  • 143 gr room (35%)

De gelatine laten weken in koud water.

Maak een Italiaanse meringue door het water met de suiker aan de kook te brengen. Klop ondertussen de eiwitten stijf. Als het suikerwater ca. 1 minuut gekookt heeft giet je dit al kloppende bij de eiwitten. Klop nog even door tot het eiwitschuim is afgekoeld.

Klop de slagroom lobbig.

Verwarm een deel van mangopuree, los hierin de gelatine op. Roer onder de rest van de puree.

Spatel de vruchtenpuree onder meringue en de slagroom.

Doe in vormpjes, laat opstijven in de diepvries.

Passievruchtengelei

  • 5 gr gelatine
  • 180 gr passievruchtpuree
  • 36 gr suiker

De gelatine laten weken in koud water.

Breng de passievruchtenpuree even aan de kook met de suiker.

Voeg de gelatine toe. Doe 3 à 4 mm dik in een bakje. Laat opstijven in de koelkast.

Kokosbiscuit

  • 225 gr eiwit
  • 105 gr basterd suiker
  • 75 gr amandelpoeder
  • 45 gr maïszetmeel
  • 105 gr kokosrasp
  • 165 gr poedersuiker

Klop de eiwitten stijf met de suiker.

Zeef het maïszetmeel en de poeder suiker, meng met het amandelpoeder en de kokosrasp.

Spatel de droge bestanddelen onder het opgeklopte eiwit.

Verdeel over een bakplaat van 30×40 cm. Bak gedurende 18à20 minuten op 170°C (heteluchtoven). Laat goed afkoelen op een rooster.

Witte chocolade mousse

  • 180 melk
  • 180 room
  • 1 vanillestokje
  • 4 bl gelatine
  • 375 gr. witte chocolade
  • 6 dl  gesuikerde slagroom

Melk en room met de vanillestokken opkoken en op de witte chocolade gieten.

Goed mengen en er de gelatine onder spatelen.

Laten afkoelen tot 30°c en er de slagroom ondermengen.

Opmaak: Op laag kokosbiscuit chocolademousse gieten en laten aanharden in de vriezer. Daarna gelei lauwwarm over de mousse gieten en vervolgens mango-mousse in spuitzak in strakke lijn op de mousse spuiten.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Dessert. Bookmark the permalink.