Ijsbombe

  

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 75 gr bloem
  • 1⁄2 theelepel vanillepoeder
  • 50 gr chocolade gesmolten
  • 50 gr gebrande pinda’s in stukjes 1 banaan
  • 1 eetlepel suiker
  • 1⁄4 theelepel kaneelpoeder Klontje boter
  • 1 ltr vanille ijs
  • 3 eiwitten 150 gr suiker

Bereidingswijze

● Kook het blikje melk in een pan met water voor 3.5 uur en laat afkoelen

● Verwarm de oven op 180c
● Klop de eieren samen met de suiker tot een dikke massa en spatel de gezeefde bloem en vanille poeder erdoor
● Strijk het beslag uit tot 5 mm dikte en bak in de oven voor 12 minuten tot het goudbruin is
● Neem uit de oven en laat afkoelen
● Bekleed een kom met plasticfolie
● Snij reepjes uit het beslag van 15×5 cm en snij deze weer diagonaal door van hoek tot hoek over de lange zijde
● Gebruik deze punten om de kom van binnenuit tebedekken ( bewaar wat beslag voor de bodem)
● Strijk nu de binnenkant met een laagje gesmolten chocolade

● Snij de banaan in blokjes en bak deze in een een pannetje met de boter en bestrooi het met de suiker om het te karameliseren

● Neem het van het vuur en bestrooi met de kaneel

● Smeer nu de 1⁄2 van blikje dulce de leche over de chocolade laag en ook de pinda’s en banaan

● Vul de kom nu met vanilleijs en dek het af met de evt overgebleven beslag

● Plaats het in de diepvries

● Klop de eiwitten stijf in een schone kom
● Doe de suiker samen met 5 eetlepels water in een pannetje en breng tot het kookpunt
● Kook nu goed door voor 3 minuten ( het mag niet karameliseren)
● Giet nu de suikerstroop al kloppend bij de stijve eiwitten en blijf kloppen tot deze is afgekoeld
● Dek de eiwitten af
● Neem de bombe uit de diepvries en kiep het uit op een mooi bord
● Bestrijk de eiwitten over het gehele buitenkant
● Brand nu de eiwitten met een gasbrander voor een mooi effect
● Serveer geheel en snij er porties uit aan tafel

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Convives Voerendaal, Dessert, Italiaans. Bookmark the permalink.