Trifle met witte chocolademousse, basilicumroomijs en mintcrème, crumble van Bastogne koek, bosvruchtencompote en verse aardbeien

Benodigdheden:

Witte chocolade mousse:

  • 200 gram witte chocolade
  • 4 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 50 gram rum
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3,5 dl geslagen room

Bosvruchten compote:

  •  300 gram bosvruchten
  •  200 gram suiker
  •  2 blaadjes gelatine

Basilicum roomijs:

  • ½ bos basilicum, 2,5 dl melk
  • 2 dl room, 4 eidooiers
  • 75 gram suiker

Mint crème:

  • 125 gram melk
  • 1 ei,20 gram bloem, 40 gram mint siroop
  • 25 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine, 2 dl geslagen room

100 gram Bastogne koek

1 bakje verse aardbeien

Begin met de mousse. Mix de room tot een stevige room. Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de rum en de suiker en laat hier de gelatine in oplossen. Klop in de mixer de eiwitten tot stevige pieken en voeg dan al mixend de geleimassa toe tot er een stevig eiwit ontstaat. Spatel het eiwit massa door de gesmolten witte chocolade en daarna de geslagen room. Schep in een spuitzak. Verdeel over de glazen en laat wat opstijven.

Verwarm voor de mint crème de melk. Meng in een kom de suiker, ei, mint siroop en bloem. Roer hier de warme melk door. Giet terug in de pan en laat al roeren heel even doorkoken . laat afkoelen en spatel er de geslagen room door. Spuit een laagje boven op de chocolade mousse.

Kook voor het ijs de melk en de suiker. Haal van het vuur en roer er de eidooiers door zodat er een binding ontstaat. Mix hier de ½ bos basilicum door met de mixer. Voeg dan de koude room toe en draai op in de ijsmachine. Breng evt. op smaak met een drupje limoensap.

Kook voor de compote de suiker met de bosvruchten. Laat zachtjes ongeveer 3 minuten doorkoken. Haal van het vuur en meng de geweekte gelatine hier door. Laat afkoelen en schep deze boven op de mint crème

Hak de Bastogne koek grof en verdeel over de glazen. Snij de aardbeien in gelijke stukjes en verdeel ook over de glazen. Schep een bol ijs op de trifle en serveer het glas.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Twines. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *