Tiramisu van zomerkoninkjes

Ingrediënten:

  • 500 g Hollandse aardbeien
  • 160 g poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml zoete witte wijn
  • 1 pak lange vingers

Bereidingswijze

Snijd de kroontjes van 500 gram aardbeien. Pureer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels poedersuiker met een staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 eetlepels poedersuiker.

Klop 250 milliliter slagroom stijf. Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit.

Roer 250 gram mascarpone los met 2 eetlepels zoete witte wijn, het vanillemerg en 100 gram poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor. Leg de helft van een pak lange vingers in een schaal van 20 bij 15 centimeter en besprenkel ze met 150 milliliter koffielikeur.

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel en daarna de aardbeienpuree erover.
Leg de rest van de lange vingers erop en besprenkel het weer met wat likeur. Verdeel er de andere helft van het mascarpone mengsel over.

Verdeel de gehalveerde aardbeien erover en dek de tiramisu af en zet ‘m in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *