Amuse: aardappel-mais soepje met preiringen en croutons

Ingredienten:

  • 2 preien
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr Gekookte aardappelblokjes
  • 600 g mais (blik à 300 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 15 g koriander
  • Croutons brood in blokjes van ca 1 cm snijden en met olie en knoflook krokant maken

Bereiding:

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de prei ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de mais, kokosmelk en hete groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur 3 min. doorkoken.
  2. Snijd de koriander grof, houd een paar takjes achter voor garnering. Neem de pan van het vuur, voeg de gesneden koriander en aardappelen toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Verdeel over de borden en garneer met de achtergehouden koriander en Croutons. Breng eventueel op smaak met zout.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Chique. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *