Tzaziki, naanbrood/empanadia’s, cannelloni ossenhaas met bloemkool relish

Ingrediënten tzaziki:

  • komkommer
  • 1/2 liter Griekse yoghurt,
  • olie
  • azijn
  • 6 tenen knoflook

De komkommer in dunne plakjes schaven en daarna alle vocht eruit drukken, vervolgens de yoghurt met 2 eetlepels olie, 1 lepel azijn en de fijngesneden knoflook mengen.

Spatel het komkommer schaafsel hierdoor en breng op smaak.

Ingrediënten cannelloni van ossenhaas:

  • Ossenhaas
  • 1/2 bloemkool
  • 2 appels
  • Gembersiroop
  • 2 eetlepels mayonaise
  • mespuntje kerrie

Bereiding:

Snij  de ossenhaas in dunne plakken en verdeel deze op slagersfolie, leg hierop weer slagersfolie en plet de plakjes met een steelpan / deegroller. Kan ook eenvoudiger door plakken rosbief te nemen.

Zet deze in de koeling.

Maak de bloemkool/appel vulling à rasp een ½ bloemkool fijn en 2 appels. Voeg hier mespuntje kerrie , gembersiroop en 2 eetlepels mayonaise aan toe en breng het geheel op smaak.

Haal de ossenhaas plakken uit de koelkast en breng ze op smaak met peper en zout en een beetje goede olijfolie.

Zorg dat de plakjes aan elkaar gesloten liggen zodat de vulling erin blijft. Verdeel in het midden de bloemkool vulling. Rol met de onderste folie de ossenhaas over de vulling heen en draai deze strak op.

Naanbrood

Ingrediënten:

Ingrediënten voor 8 st.
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr volle yoghurt
7 gr zout

Kruidenolie
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
2 tl za’atar (mengeling van sesamzaad, tijm, oregano, komijnzaad, paprikapoeder, zout) of karwijzaad of beetje komijn
Peper en zout

Bereiding:

Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 400 gr bloem + 11 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt. Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken. Rol het lekker plat uit.

Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.

Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook en de za’atar. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.

Leg een lapje deeg in de hete grillpan en bestrijk het platbrood met de kruidenolie. Gebruik hiervoor een kwastje.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Chique, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *