a la meuniere gebakken forel, zeekraal, venkel en antiboise en gel van tomaat

Ingrediënten:

  • Forel (ca kwart per persoon) Forel op de huid a la meuniere (meel) bakken.
  • kleine tomaatjes
  • Zeekraal plukken
  • venkel
  • Zwarte olijven
  • rode ui
  • kappertjes
  • olijfolie

Bereiding

Forel fileren daarna in de koeling.

Snij 3 tomaten klein ( zonder pitjes) voeg hier een aantal olijven in ringen aan toe. Snipper een rode ui en venkel fijn en meng deze door de tomaat met een aantal kappertjes (antibiose). Breng het geheel op smaak met olijfolie , peper, zout en een beetje vocht van de kappertjes. Voeg als laatste zeekraal in stukjes toe.

 

Gel van tomaat:

Reduceer ongeveer 1 liter tomaten sap tot de helft en koel dit af.

Als de massa koud is doe je deze in de blender met 8 blaadjes basilicum peper en zout.

Draai het geheel fijn en voeg hier Sosa Gel Créme aan toe (koop je bij Hanos let wel op de koude bereiding. Draai het geheel net zolang tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Chique, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *