Rijstvelbuideltje gevuld met zeewolf, scampi en groenten op een spiegel van peterseliesaus

Ingrediënten:

  • 1 scampi per buideltje
  • zeewolffilet in stukjes gesneden
  • prei
  • wortel
  • knolselderij
  • rijstvellen
  • vis fond
  • crème fraiche
  • laurier
  • peterselie
  • ui
  • knoflook

Gekonfijte aardappelen:

Aardappelen goed wassen. Vul de ketel met zonnebloemolie tot dat de aardappelen net onder staan.

Knoflook, tijm, rozemarijn en laurier toevoegen. De aardappelen in ongeveer ¾ uur laten garen en in de olie laten afkoelen.

Daarna de aardappelen in vieren snijden en nog even bakken alvorens ze uit te serveren.

Prei, wortel en knolselderij schoonmaken en juliënne snijden. (van de prei alleen het wit gebruiken) en in wat olie aanbakken en laten uitlekken

Van de groene prei lange slierten snijden en pocheren ( te gebruiken voor het dichtbinden van de prei buideltjes

Zeewolf fileren en aanbakken. Scampi’s schoonmaken en aanbakken en horizontaal halveren.

Op een rijstvelletje eerst wat groenten leggen, hierop de zeewolf, hierop een halve scampi dan buideltje dichtvouwen en met een sliert prei dicht binden en op een bakplaat zetten

Voor het uitserveren de buideltjes in een voorverwarmde oven van 180 graden afbakken.

Peterseliesaus:

Vis fond met crème fraiche, laurier en ui laten trekken, zeven en op smaak maken met peper en zout.

Knoflook en ui snijden en in wat olie fruiten (Niet verkleuren) De vissaus toevoegen en aan de kook brengen. Peterselie toevoegen en blenderen en op smaak maken met pezo. Saus met roomboter opmonteren.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Kasteeltje Eyckholt. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *