Langzame geroosterde kabeljauwfilet

img_1253

img_1237

img_1222

Langzamer geroosterde kabeljauwfilet met miso en mirin, sesam soya dressing, gemarineerde bloemkool, bloemkool puree, zoetzure komkommer

75g kabeljauw per persoon

Miso, Mirin, soya saus, sesam, bloemkool, mosterd vinaigrette bloemkoolroosjes voor puree, komkommer, suiker, witte wijnazijn, saladeblaadjes, wasabe, room, peper.

Snij de kabeljauw in goed geproportioneerde stukken.
Vermeng de miso met mirin en soya.
Marineer de kabeljauw steaks met de miso mix en laat het rusten. Kook de bloemkoolroosje in gezout kokend water tot ze beetgaar zijn.

Dompel de hete bloemkoolroosjes in de al gemaakte mosterd vinaigrette. Laat het rusten om te marineren. Kook de bloemkool voor de puree tot deze zacht is. Giet deze af en pureer de bloemkool. Voeg zout, peper en room toe waar nodig.

Schil en snij de komkommer en marineer deze in een mix van suiker en witte wijnazijn.

Rooster de kabeljauw tot deze net gaar is.
Maak de borden op.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frans, Le Courage Maastricht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.